Thursday, September 4, 2014

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant terimi eksik veya diğer tedavilerin yapılmasının olanaksız olduğu dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş köküdür. Geleneksel kaplama, köprü ve damak protezlerine göre çok daha güvenli, fonksiyonel alternatif tedavi şeklidir.

Implant tedavisinin geçmişi yaklaşık olarak 20-25 yıla dayanmaktadır. Bundan öncesinde köke kadar yıpranmış veya zarar görmüş dişlerde kanal tedavileri kullanılıyordu. Kanal tedavisi halen kullanımda olmasına rağmen implant birçok durumda daha kesin ve uzun ömürlü bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabiki implant tedavisi kanal tedavisine oranla çok daha pahalı ve ne özel ne de devlet sigortaları tarafından karşılanmayan bir tedavi seçeneği olduğundan birçok hasta tarafından en son çare olarak görülmektedir. 

İmplant tedavisinin tam olarak uygulanması ve iyileşip normal bir diş olarak kullanılma süreci ise 6 ila 9 ay arasında değişmektedir. Öncesinde dişin tamamen çekilmesi ve devamında kök yerine platin benzeri bir tutucu kök takılması ve bu parçanın vücutla kaynaşması beklenirki bu işlem 3-4 ay sürebilir. Sonrasında ise 2 parça veya tek parçadan oluşan ve vücuda kaynamış olan köke implant takılması ile son bulur.

No comments:

Post a Comment