Monday, September 1, 2014

Tofu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Güçlü bir vitamin ve mineral kaynağı olarak bilinen tofu Soya loru olarak da bilinir. Genel anlamda tofu nagari adlı bir madde ile lor haline getirilmiş bir çeşit besindir. Tofunun genel olarak bulunan çeşitleri ise şu şekilde sıralanabilir.
  • Katı tofu, yoğun ve katı haldedir. Karıştırılarak kızartılan gıdalar, çorbalar ya da ızgaralarda ve tofunun şeklini kaybetmemesini istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Katı tofuda protein, yağ ve kalsiyum içeriği diğer tofu çeşitlerine göre daha fazladır. 
  • Yumuşak tofu, tofu karışımı isteyen tariflerde ya da Oryental çorbalarda kullanılabilir.
  • İpeksi tofu, kaymaksı, hardal benzeri bir ürünün elde edildiği farklı bir yöntemle hazırlanır. İpeksi tofu pürelere ya da karışık yemeklere iyi gider. Japonya’da ipeksi tofu olduğu gibi ve biraz soya sosu ile doğranmış yeşil soğan ile yenir. 
Tofuyu marketlerin süt ve süt ürünleri reyonlarında yada ev ürünleri satan reyonlarda bulabilirsiniz. Paketi bir kere açıldıktan sonra hepsi yenilmediği taktirde kalan tofunun bazı markalarda değişmek suretiyle genel olarak temiz suda yıkanarak gene su içinde saklanması gerekmektedir. Hazmı kolay olduğu için genellikle yaşlılar tarafından tercih edilsede giderek kullanım alanı artan tofu birçok diyetede ek besin olarak eklenmeye başlamış vedaha çok diyet veya rejim ürünü olarak anılmaya başlamıştır.



No comments:

Post a Comment