Tuesday, September 2, 2014

En Gereksiz İcatlar

EVDE KALMA UYARISI VEREN SÜTYEN

Japon iç giyim firması Triumph, ‘koca avlayan sutyen’ geliştirdi. Ülkede orta yaşlarına geldiği halde bekar pek çok kadın olduğunu düşünen firma ‘evlilik zamanının geldiğini hatırlatan’ bir sutyen hazırladı. Sutyenin üzerine yerleştirilen yüzük belirli bir ‘nişanlılık’ evresinden sonra evlenme vaktinin geldiğini göstermek için renk değiştiriyor. Sutyenin üstündeki sayaçsa ilişkinin başlamasından itibaren geri sayıma başlıyor. Kişiye göre değişen bu zaman sonunda çift artık evlenme zamanının geldiğini hatırlıyor. Firma yetkilileri, “Japonya’da evlenme yaşı çok ilerledi. Pek çok kadın yalnız yaşıyor. Onlara yardımımız olsun istedik” diyor.

OTOMATİK SENSÖRLÜ KLOZET KAPAĞI

Üzerindeki sensörler sayesinde klozet kapağı artık otomatik olarak açılıp kapanacak. Bu zamana kadar klozet kapağı sorununa bir çok farklı açıdan çözüm getirilmeye çalışılmış ve ayakla basıldığında havaya kalkan veya otomatik bir düğme ile aktive olan türleri icat edilmişti. Fakat bu sensörlü model ile soruna kökten bir çözüm bulunmuş gibi görünüyor.

ÖLENLERİN ARKASINDAN FOTOĞRAF SAKLAMAYA SON

Ölülerin küllerinin saklandığı geleneksel vazolara yeni bir boyut kazandıran bir şirket, ölen kişinin kafasının şeklinde bir kap yapıyor. Ölen kişinin birkaç fotoğrafından ve üç boyutlu görsel bilgisayar teknolojisinden yararlanılarak yapılan, kül vazosu ölen yakınlarını unutmak istemeyenler için ‘harika bir fırsat olarak’ sunuluyor.

ÇOCUKLARDAKİ DOKTOR KORKUSUNA KESİN ÇÖZÜM

Kulaklık biçiminde ve çocukların mutlak ilgi göstereceği bu alet, medikal ya da dişle ilgili işlemler öncesinde korkan çocukları rahatlatmak için tasarlandı. anestezi gerektiren tıbbi bir operasyon geçirmesi gereken minikler, bilgisayar oyunu oynadıkları sırada oyun konsolundan gelen astezik gaz sayesinde sakinleştirilebilecek ya da uyutulabilecekler. Çocuklar oyuna odaklanmışken, uyutucu gaz şnorkel benzeri bir tüpten salınıyor.

GÖZ KIRPTIRICI

Gözlük şeklinde üretilen bu icadı kullanıp gözünüze normal gözlük olarak taktığınızda gözünüzü uzun süre kırpmadığınızda, bu ekran camlardaki görüntüyü bulanıklaştırarak sizi göz kırpmaya zorluyor. Gözünüzü kırptığınızda ise görüntü tekrar netleşiyor.

KÖPEĞİNİZLE KONUŞUN

Köpeklerin seslerinden ne demek istediklerini ve o anki ruhsal durumlarını sensörler vasıtasıyla tespit edebilen cihaz olası sonuçları köpeğin sahibine aktarıyor.Bir tür telsiz gibi olan cihazın bir tanesi köpeğin tasma gibi boynuna takılırken diğeride sahibi tarafından elde veya çantada taşınabiliyor.

PENÇE ŞEKLİNDE SAÇ KESME ALETİ

Florida’da bir kuaför kendi geliştirdiği pençe şeklindeki bir saç kesme aletiyle dikkat çekiyor. LoSauro, saç kesiminde bir devrim yaratacağını düşündüğü bir dizi jiletten oluşan pençeler üretmiş. LoSauro’ya göre bu pençeler ele takılıyor ve saç kesim hızını ikiye çıkarıyor. “Bu fikir 1990′larda aklıma geldi” diyen LoSauro icadını tamamlamak için iki yıl ve 150 bin sterlin harcamış.

KÖPEĞİNİZLE KONUŞUN

Köpeklerin seslerinden ne demek istediklerini ve o anki ruhsal durumlarını sensörler vasıtasıyla tespit edebilen cihaz olası sonuçları köpeğin sahibine aktarıyor.Bir tür telsiz gibi olan cihazın bir tanesi köpeğin tasma gibi boynuna takılırken diğeride sahibi tarafından elde veya çantada taşınabiliyor.

HEM ARABA HEM BİLARDO MASASI

Hindistan’da Sudhakar Yadav isimli bir adam bilardo masasını otomobile çevirdi. Haydarabad’da yaşayan Yadav’ın dizayn ettiği araç 150 cc’lik motora sahip. Saatte 45 kilometre hız yapabiliyor. Bilardoya olan düşkünlüğü ve hevesi yüzünden böyle birşey yaptığını ve her gittiği yerde bilardo oynayabildiğini belirten mucitin tek korkusu ise topların zaman zaman çalınması.

ŞAPKA ŞEKLİNDE ACİL DURUM MENDİLİ

Soğuk algınlığında veya burnunuzun aktığı yada burnunuzda birşey varmış gibi hissettiğiniz durumlarda sağda solda koşturarak mendil aramanıza ve şekilden şekle girmenize gerek yok. Başınıza taktığınız rulo sayesinde bu sorunu hızlıca çözebilirsiniz.

İĞNELİ SAAT

Bu icat ise sabah saati kapatıp tekrar uyuyanlara kesin çözüm veriyor. Saatin üst kısmına yani sabahları elinizi yada avcunuzun içini basarak susturabildiğiniz kısmına yerleştirilen iğneler sayesinde büyük bir acı ile uyanıyor ve tekrar uyuyacak uykuyu birdaha bulamıyorsunuz. Saatin üzerinde bulunan iğneler yataktan fırlamanızı neden olabilir.

No comments:

Post a Comment