Ekşili köfte için gerekli malzemeler;
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Un
250-300 gr kadar köftelik et
Çorbasının suyu için;
600 gr kadar kuşbaşı et
1.5 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Nar ekşisi
Yarım paket tereyağı
Yapılışı;
Yemeğimizi yapmaya başlamadan önce düdüklü tencerede kuşbaşı etlerin ve nohutun yumuşayıncaya kadar pişmesini sağlıyoruz. Daha sonra derince bir kap içerisine ince bulguru alıp içine baharatları yavaş yavaş ilave edip yogurmaya başlayalım ardından içine irmiğide ekleyip bulgur ve irmik yumuşayıncaya kadar yogurma işlemine devam edelim. En son içine etide koyup yine yoguralım. Köftemiz hazır olduktan sonra küçük küçük parçalar kopararak yuvarlayalım. Daha sonra düdüklü tencerede pişmiş olan nohut ve etimizin içine bu köfteleri ilave edelim. Ancak dikkat etmemiz gereken unsur et suyu kaynamadan içine köfteleri koymayalım. Köfteler pişerken bir yandan sosumuzu hazırlayalım. Ayrı bir tencerede sos için gerekli malzemeleri karıştırıp sosu hazırlayıp kaynamakta olan tencerenin içine ilave ediyoruz ve ikisini birbirine karıştırıyoruz. En son nar ekşisisnide ilave edip ocaktan alabilirisniz. Afiyet olsun!!
No comments:
Post a Comment