Friday, June 6, 2014

Mangal Yakmanın Püf Noktaları

Türk erkeğinin hem bir sanat hem de bir gurur meselesi olarak gördüğü mangal yakma mevsimi açılmış bulunuyor. Gerçi her halikarda erkeğin tek uğraştığı şey o mangalı yakmaktır ve buna rağmen bütün organizasyonu kendisinin yürüttüğünü zanneder. Çünkü bayanlar sofrayı, salatayı ,etlerin terbiyesini , içecekleri ve diğer tüm gerekli herşeyi hazırlar ve kalan son işide yaparak pişirilecek etleri eşlerine götürürler. Mangal yakmak aslında hem çok kolay hem de inat edip kendi yöntemini uygulamaya çalışanlar için çok zor ve meşakatli olup yanınızdaki bütün malzemeyi bitirseniz dahi yanmamakla da sonuçlanabilir.

Mangal yakmanın en kolay yolu çıra veya yoksa etraftan toplayacağınız dalları ortaya buruşturup koyduğunuz gazete parçasının etrafına bir piramit şeklinde dizmek ve sonrasında yanan çıraların üzerine birden olmamak laydı ile kömürleri ekleyerek yavaş yavaş mangalı kıvama getirmektir. Gazete kağıdını fazla tutmamanız ileride yellemek istediğinizde küllerinin etlerinizin üzerine uçuşmasını engeller.

Ateşini kaybetmek üzere olan mangalın üzerine bir tutam tuz serpip tekrar alevlenmesini sağlayabilir ya da üzerine sürekli yağ damladığından alevlenen kömürede gene bir tutam su serpebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment