Menengiç kahvesi Menengiç ağacının meyvelerinin kurutularak daha sonra türk kahvesi şeklinde çekilip daha sonra gene türk kahvesi şeklinde pişirilmesiyle yapılan ypun kıvamlı bir kahvedir. İçtikten sonra ağızda çok güzel bir tat bırakan menengiç kahvesi eski yıllarda çok tercih edilir ve kış günlerinde evlerde pişirilirdi. Son yıllarda tekrar meşhur olan Menengiç bazı kahve zincirleri dükkanlarında menüdeki en pahalı kahve olarak yerini alıyor. Peki koyu kıvamlı bu kahveyi bu kadar önemli ve pahalı yapan nedir?
Menengiç diğer kahve çeşitlerine oranla çok daha fazla faydalı vitamin ve mineraller içerir. Birçok rahatsızlığada iyi geldiği bilinmektedir zaten eski yıllarda daha çok tüketilmesinin sebeplerinden biride sağlıklı bir kahve çeşidi olması idi. Özündeki içerdiği aşırı yağ sebebiyle yağlı bir içecektir,yüksek miktarda E vitamini ve doymamış yağ asidi sebebiyle;kolesterolü düşürmeye,kalp-damar sertliklerini ve tıkanıklıklarını önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur. Ayrıca ses tellerini açar daha rahat nefes almanızı sağlar ve nefes darlığı olan hastalarda solunum yollarını açmada çok faydalıdır. Öksürüğe çok iyi gelen Menengiç kahvesi diğer kahvelere nazaran mide ağrılarınıda azaltır.Böbrek taşlarının dökülmesi için bile önerilen Menengiç kahvesi bu kadar faydası ve güzel tadı ile birlikte Türk kahvesinin tahtına tekrardan göz dikmiş durumda.
No comments:
Post a Comment