Yalancı çiğköftenin Çiğköfte’den tek farkı içerisinde et yerine patates içermesidir. Eğer evinizde et yoksa neredeyse aynı tadı alacağınız bu tarifide rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
- 2 su bardağı çiğköftelik bulgur (marketlerin çoğunda çiğköftelik bulgur olarak satılmaktadır)
- 5 adet haşlanmış patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy domates
- 1 demet maydanoz
- 5-6 adet taze soğan
- 2 çorba kaşığı domates salçası /tercihe göre biber salçası fazla koyulup domates salçası azaltılabilir)
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- ! adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 4 tatlı kaşığı tuz
- Kırmızı pul biber, kuru nane ve karabiber
Temiz kuru bulgurun üzerine iyice rendelenmiş domates ve kuru soğan eklenir ve iyice karıştırılır, 10 dakika boyunca bu şekilde bekletilir. Patates iyice haşlanır ve rendelendikten sonra içerisine salça katılarak karıştırılıp bulgurun içerisine eklenir.
Daha sonra ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, tuz, kimyon ve limon suyuda eklenir ve hepsi birbirine iyice karışana kadar iyice yoğrulur. Hazır olduğunda avucunuzda sıkmak sureti ile lokmalara ayrılır ve yanında marul ve domates ile servis edilir.
Damak zevkinize göre kırmızı pul biber, kuru nane ve karabiber koyabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment