Sürekli aynı tatlıları yapmaktan sıkıldıysanız işte size farklı bir tatlı tarifi. Dilber Dudağı,
Malzemeler :
1 Adet Yumurta
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çay bardağı Süt
3 Çorba Kaşığı Sıvı yağ
1 Tutam Tuz
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiği Kadar Un
Buğday Nişastası (açmak için)
Kıyılmış ceviz ve yumurta akı (içi için)
100 Gram Tereyağı (üzeri için)
Hazırlanışı:
Şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatıyoruz ve kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Tatlı hamuru için sıvı malzemelerimizi bir araya katıp güzelce karıştırıyoruz ve içine ununu ve tuzunu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 10 adet küçük bezeye ayırıyoruz. Her birini üzerine nişasta serpmek sureti ile fincan tabakları kadar açıyoruz. Her kata nişasta serpmeyi unutmuyoruz ve on katlı hamuru önce elimizle biraz açıp sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde olacak şekilde açıyoruz. Su bardağı yardımı ile kestiğimiz hamurun içine ceviz ve yumurta akı karışımını koyup dudak şekli verip tepsiye sıra ile diziyoruz. Eritip kaynattığımız tereyağını tatlının üstüne gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar aşağı yukarı yarım saat pişiriyoruz.Soğuk şerbeti ılık tatlımıza döküyoruz ve tatlımız hazır. Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment