Monday, June 2, 2014

Etimek Tatlısı

Özellikle tatlı canavarı olan çocuklarımız için ise üzeri kremalı veya muhallebili tatlılar favoridir. Bugün sizlere hem görünüşü ve sunumu hemde farklı tadı ile çok hafif bir tatlı olan Etimek Tatlısını paylaşacağız.




Malzemeler: 
12 adet tuzsuz etimek 

Muhallebi için, 
1,5 su bardağı şeker 
2 su bardağı su 
1 litre az yağlı süt (geniş bir kap kullanacaksanız) 
6 yemek kaşığı toz şeker 
1 paket vanilya 
1 yemek kaşığı tereyağ 
6 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı mısır nişastası 

Üst Kreması için: 
1 paket krem şanti 
1 su bardağı süt (200ml) 
Ceviz ya da Antep fıstığı 

1,5 su bardağı şekeri 2 su bardağı sıcak su ile ufak bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatın ve beklemeye bırakın.

Geniş bir borcama 12 tane etimeği dizdikten sonra kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtın.

1 litre sütün içine muhallebi malzemelerini ekleyip ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırın. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde dökün.

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırlanan krem şantiyi hazırlayarak sürün.Üzerini örttüğünüz tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis edebilirsiniz.



No comments:

Post a Comment