Monday, June 2, 2014

Pankek Tarifi

Pankek yapımı oldukça kolay yemesi keyifli atıştırmalıklardır. Özellikle kahvantıların en güzel kısmı pankekle yapılan kısmıdır. Öğleden sonra beş çaylarınında vazgeçilmezi olmaya adaydır. Pankek yapımı çok kolaydır. Yemesi ise saniyelerinizi alır:) Pankeki en çok maple syrupla seviyorum. Ama arasına çikolata, meyve, badem, reçeller, fıstık ezmesi ve tereyağı ile sade bir şekilde de yiyebilirsiniz.

Pankek için gerekli malzemeler;

1. 1 adet yumurta

2. 1 su bardağı süt

3. 1 su bardağı un

4. 1 yemek kaşığı sıvı yağ

5. 1 çorba kaşığı şeker

6. Yarım paket kabartma tozu

7. Yarım paket vanilya

8. Çok az tuz

Aslında bu tarifin miktarlarını aynı şekilde birebir artırarakta pankek miktarınızı keyfinize göre çoğaltabilirsiniz.

Yapılışı;

Önce derince bir kapta yumurta ve şekeri koyup iyice karıştırıyoruz. Mikser kullanırsanız daha çok verim elde edersiniz. Yumurta ve şeker karışımı beyaz renge dönüştüğü zaman diğer malzemelerinizi yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. Diğer malzemeleri eklerken bir tanesini atıp, karıştırıp ondan sonra diğer malzemeyi ekleyerek geçersek malzemeler birbirine daha iyi karışmış olur. Daha sonra elde ettiğiniz karışımdan bir kepçe alarak önceden kızdırdığınız yapışmaz tavanıza bırakın. İlk önce çok yayılıyor gibi görünsede sonradan kendini toparlayacaktır. Tavaya bıraktığınız karışımın üzeri gözgöz olmussa biraz daha bekletip hemen arka tarafını çevirip orayıda iyice kızarttıktan sonra yukarıda saydığım malzemelerle birlikte servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment