Bugün dışarda yiyelim dediğimizde canımızın çektiği birçok yemekten biridir Ali Nazik. Genelde Gaziantep yöresine ait olduğu bilinen bu vazgeçilmez tadı evde yapmakta çok kolay. Patlıcan ve kıyma ile yapılan ve ağızda dağılması ile ünlü Ali Nazik'i değişik bir yemek olarak rahatlıkla evlerinizde de yapabilir misafirlerinize veya kendinize bir damak ziyafeti çekebilirsiniz. Fazla ağzımızı sulandırmadan direk Ali Nazik tarifini sizlerle paylaşalım.
Malzemeler:
1 kg kıyma veya ince doğranmış dana eti
2 kilo patlıcan
500 gram süzme yoğurt
5-6 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Tereyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanları varsa yakınınızdaki bir pişirim fırına veya yoksa evinizdeki fırında közleyin . Patlıcanları yayvan ve sert bir zeminde sarımsak döveceği kullanarak incecik olacak şekilde iyice ezmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yoğurarak veya mutfak robotu kullanarak da yapabilirsiniz.Kıymayı bir kaşık tereyağı ile kavurun ve içine tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Kıymanın kuruyup kendini çekmemesine dikkat edin. Patlıcanları bir tavaya koyun ve süzme yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak dökün. Tavanın çok sıcak olmamasına dikkat edin çünkü yoğurt kesilebilir. Karışımın kaynamasına izin vermeden iyice karıştıktan sonra bir tabağa alın ve üzerine kıymayı ekleyin, isterseniz taze maydanoz veya kırmızı biber-tereyağı karışımı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment