Monday, June 2, 2014

İncirli Muhallebi

İncir tatlısı için gerekli malzemeler; 
5 adet kuru incir 
1 su bardağı un 
1 çay bardağı pudra şekeri 
1,5 çay bardağı süt 
3 yumurta 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
Tarçın 
İsteğe bağlı ceviz 

İçinin kreması için; 
3 su bardağı süt 
1.5 çorba kaşığı nişasta 
1 su bardağı şeker 
Dörtte bir paket tereyağı 
1 paket krem şanti 
Alabildiği kadar un 

Üzrinin şerbeti için; 
1 su bardağı su 
1 su bardağı şeker 
1 yemek kaşığı nescafe 

Yapılışı;

İlk önce derince bir kaba şeker ve yumurtayı koyup iyice karıştıralım. Sonra üzerine sütü ilave edip çırpalım. Daha sonra un, yumurta, kabartma tozu ve vanilya ekleyip iyice karıştıralım. Ardından kuru incirlerimizi ısladığımız sudan çıkartıp ince ince doğarayalım ve malzemelerimizin içine ilave edelim. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyup üzeri kızarana kadar bekletelim.

Muhallebisini yapmaya geçelim. Bir tencereye süt, şeker,un ve nişastayı koyalım karıştıralım. Altının yanmaması için sürekli karıştıralım muhallebi kıvamına gelince tereyağını içine ekleyip 2 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alalım. Üzerine krem şanti ekleyip bu şekildede 5 dakika kadar çırpalım. Fırından çıkarttığımız kekimizin hafif soğumasını beledikten sonra üzerine nescafe, şeker ve sudan oluşan karışımımızı gezdirelim. Bu karışım pişmeyecek sadece su olarak dökülecek üzerine. Daha sonra üzerine muhallebimizi dökelim. İsterseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz. Afiyet olsun!!





No comments:

Post a Comment