Monday, June 9, 2014

Kanser Belirtileri

Halen çözüm bulunamayan ve erken teşhis edilmediğinde ilerlemesi durduralamayan hastalıkların başında kanser geliyor. Hem tedavi imkanını arttırdığı hemde hastanın yaşam kalitesini yükselttiği için erken teşhis kanser tedavisinde çok önemlidir. Bu yüzden sizlerle kanserin bazı önemli belirtilerini paylaşmak istedik.

5 kilodan fazla ani ve sebepsiz kilo kayıpları pankreas, mide, gırtlak ve akciğer kanserinde görülür. Daha önce hiç olmadığınız kadar yorgunsanız ve gün içinde halsiz düşüp dinlenme ihtiyacı duyuyorsanız buda kanserin önemli belirtilerinden olabilir. Cildinizde açılan ve bir türlü iyileşmeyen veya iyileşme süresinin normalden çok uzun sürdüğü durumlar, leke oluşumları ve deri rengi değişiklikleri cilt kanseri işareti olabiliyor. Yutkunma problemleri ve ağız içi ve dışı ağrı,kanama, yaralar gırtlak ve ağız kanseri belirtileri olabilir. İdrardan kan gelmesi ise hastaların ciddiye almadığı bir belirtide olsa fakat mesane kanserinin en önemli belirtisidir.

Sebebi bilinmeyen ve hiçbir tedaviye cevap vermeyen ağrılar ise en yaygın kanser belirtileri olabilir. Vücudunuzdaki belirgin, garip ve kronik yani kalıcı değişikliklerin hepsi kanserin ilk veya son aşama belirtileri olabilir. Bu durumlarda en kısa zamanda tam fonksiyonlu bir check-up yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

No comments:

Post a Comment