Wednesday, July 16, 2014

Blobfish veya Çirkin Balık

Blobfish veya UglyFish olarak bilinen bu balık ülkemizde de çirkin balık olarak bilinmekte ve literatürlerde de o şekilde yer almaktadır. Bu balığa çirkin denilmesinin sebebi ise vücut yapısının pulsuz sadece deriden oluşuyor olması ve deri renginin pembe olması sebebiyle sanki tamamen bütün tüyleri yolunmuş bir tavuk veya eriyip jöle kıvamına gelmiş bir canlı gibi görünmesi. Sadece bununlada bitmiyor bu balık türü aynı zamanda hafif şişko ve etine dolgun yapısı ile korku veya bilimkurgu filmlerinde başka dünyalardan gelmiş ve değişik kurtçuk gibi vücut yapısına sahip uzaylılara da benziyor. Balığı yerdne yer evurdunuz demeyin çünkü bu yorumlar internette bu balık aratıldığında çıkan sonuçlar, bizde gerçekten neden çirkin balık dendiğinde insanların genel olarak yaptıkları tanımları sizler için sıralamak istedik.

Balığın birazda farklı özelliklerinden bahsedecek olursak, The Blobfish (Çirkin Balık), Scorpaeniformes takımına bağlı bir balık cinsidir. Bu balık ana kara kıyılarında derin sularda Avustralya ve Tazmanya'nın yanı sıra Yeni Zelanda sularında yaşamaktadır.

600 metre ile 1200 metre arasında yaşayabilmektedir. Rengi ve görünüşü nedeniyle Çirkin Balık olarak adlandırılmıştır. Vücut ağırlığı 4-6 kg arasında değişmektedir. Boyları ise bazen yarım metreyi bulmaktadır.

No comments:

Post a Comment