Tuesday, July 29, 2014

Her eve lazım bitkiler - 4

Mücevher Bitkisi:Asya'da, yusyuvarlak olan bu bitkinin uğur getirdiği düşünülür. Gerçekten de mücevher bitkisi elektromanyetik dalgaları emme konusunda etkilir, ayrıca amonyağı da yok eder. Taşıması kolay bir saksıda yetiştirildiğinde evin her yerine koyulabilir. Az suya ihtiyacı olan bu bitkiyi kolayca unutabilirsiniz, en önemlisi yüzeydeki toprağı bırakın kurusun.

· Işık : Bol

· Isı : 5 ila 24 derece arası

· Amonyak : Çok etkili

· Elektromanyetik dalga : Süper etkili

Kraton Bitkisi:Kraton, formaldehit (saatte 2 ilâ 6µg ) dışındaki hava kirletici maddeleri az temizler fakat mekanları etkili bir şekilde oksijenlendirir, seslere karşı etkili ve güzel bir görsel ekran oluşturur. Onu ısının ve nemin sabit olduğu odalara yerleştirin. Bitkiniz kırmızböceği saldırılarına karşı hassas ise, akşama doğru yaprakların üzerine su püskürtmeye özen gösterin.

· Işık : Bol 

· Isı : 16 ila 30 derece arası 

· Formaldehit : Etkili

Boyalı Difenbahya:Bu bitki formaldehit'i köklerinden emer. Heybetli yaprakları onu toluen ve ksilen'i arındırma konusunda da etkili kılar ve farklı çeşitlerine göre, saatte 4 ilâ 12 µg arası arındırabilir. Tüm sene boyunca, difenbahya istiklarlı bir sulama ister. Yapraklarını da düzenli bir şekilde temizleyin. Tek kötü yanı, yapraklarda ve saplarda bulunan özsuyunun içinde, dili birkaç saat boyunca paralize eden bir madde olmasıdır.

· Işık : Orta-az

· Isı : 18 ila 25 derece arası 

· Formaldehit : Çok etkili

· Toluen : Süper etkili

· Ksilen : Süper etkili



No comments:

Post a Comment