Thursday, July 24, 2014

Zeka Nasıl Gelişir

Zekanız bütün hayatınız boyunca gelişime açık ve sürekli kendisini yenileyen ve öğrendiklerinizi aklınızın bir köşesine yazarken aynı zamanda her yeni gün daha fazla öğrenmeye aç ve meyillidir. Tabiki siz onu günlük rutin bir hayata soktuğunuzda kendinizi tekrarladığınızda bu durum geçerli değildir. Peki zekamızı geliştirebilirmiyiz ve geliştirebilirsek bunu nasıl yaparız?
Etkin ve gelişmiş bir zeka için yağlı, çok ve ağır yiyeceklerden kaçınınızı çünkü bu tarz yiyecekler kanın beyinden çekilerek sindirim sistemine yönelmesine sebep olmaktadır. Bunun sonucu ise yorgunluk, uyuklama ve zihinsel potansiyelin düşmesi demektir.

Aldığınız besinlerin demir içeren besinleri ihtiva ettiğinden emin olunuz. Bunun için koyu yeşil renkli sebzeler, yağsız kırmızı et, domates, pekmez, kuru fasulye, bezelye ve kayısı kurusu gibi yiyecekler yemelisiniz. Ayrıca tüm kırmızı etler, kuru baklagiller, koyu yeşil sebzeler, domates ve pekmez demir açısından zengin olan yiyeceklerdir.

B,C ve E vitaminleri aldığınızdan emin olmak için diyetinizde B vitamin için yağsız süt, yoğurt, muz, deniz ürünleri ve kuru baklagilleri, C ve E vitaminleri içinde zengin havuç, ıspanak, çilek, domates ve diğer koyu yeşil yapraklı sebze karışımlarını mutlaka tüketmelisiniz. B vitamini aşağıdakileri tetiklemektedir;

Öğrenme ve Hafıza Gücü,
Konsantrasyon,
Hızlı Düşünme,
Sözel Yetenek ve Akıcılık,
Uyanıklık,
Yaratıcı Düşünme,
Enerjik Hissetme.

No comments:

Post a Comment