Wednesday, July 16, 2014

TV Markalarının Teknolojileri ve Ne işe Yaradıkları!

Her Tv markası kendine özel bir model ismi çıkartırken beraberinde de mutlaka yeni olduğunu iddia ettikleri ve sadece kendilerine özel olan bir teknolojiyi getiriyorlar. Satışlara etkisi olan bu tarz yeni teknojiler tv alırken karar verme konusunda tüketicileri cezbediyor. Peki varolan birçok sistem varken bunlardan hangisini seçmeliyiz ve öncesinde de hangisinin ne işe yaradığını nasıl bilmeliyiz diyorsanız yazımızın devamını okuyunuz.

LGTrue Motion : Bu teknoloji hızlı hareket eden görüntülerde keskinliği ve ince detayları çok iyi gösteriyor. Hareketten kaynaklanan izleri azalttığı için oldukça net bir görüntü sağlıyor. LG Truemotin tvler özellikle 200 hzlik modellerde vardır.

Philips Ambilight : Philips firmasının kullandığı arka aydınlatma sistemidir. Ekrana hakim olan renk tv nin arkasından duvara yansıyarak tüm odayı kaplar. Mesela bir futbol maçı izlerken odanın ışıkları kapatılıp tüm odanın futbol sahasınn çimen renginde olması sağlanabilir.

Sharp Quatron : RGB olan renk uzayını RGBY yaparak yani kırmızı, yeşil ve mavinin yanına sarı rengi de ekleyerek daha net detaylı görüntü elde etme çalışmasıdır.

Panasonic Neoplazma Panasonic firmasının plazma tv leri daha ince, daha teknolojik yapan bir teknolojidir. Neoplazmalar 0,1 ms tepkime süresi, çok daha gerçekçi renkler, led tvlerden düşük radyasyon yayma, siyah renkleri daha kaliteli verme gibi üstünlükleri öne geçmektedir.

No comments:

Post a Comment