Monday, July 14, 2014

Dudak Çatlamasından Korunma Yöntemleri

Dudak çatlaması herkeste görülebilen ve gerekli önlemler alınmadığında uzun süre boyunca devam edebilen bir rahatsızlıktır. Kimi bünyelerde herhangi bir dış veya iç etkene bağlı olmaksızın sürekli dudak çatlamaları görülebilir ve bazen dudak nemlendiricileri veya lipstickler bile çatlamış dudakları nemlendirip eski haline getirmeye yetmez. Bir cildiyeciye görünüp kalıcı bir tedavi uygulattırabilir ve özel kremler kullanarak geçici olarak çatlamayı durdurabilsekte inatçı ve yenileyen çatlaklar için kendimizi nasıl koruyabiliriz?

· Yemek yedikten, bir şey içtikten, dişlerinizi fırçaladıktan veya yüzünüzü yıkadıktan sonra dudak koruyucunuzu tazeleyin.

· Güneşli havalarda, özellikle yaz aylarında, dudaklar için üretilmiş bir koruyucu krem ya da güneş kremi kullanın.

· Ruj da koruyucu olarak kullanılabilir fakat bütün gün dayanan rujlar dudakları kurutabileceğinden nemlendirici içeren ruj kullanmaya çalışın.

· Kışın evinizde nem cihazı kullanın veya kaloriferlerin üzerine bir bardak su koyun. Böylece kaloriferin cildiniz ve dudaklarınız üzerindeki kurutucu etkisini önlemiş olursunuz.

· Bazı kişilerde B vitamini eksikliği dudaklarda hassasiyete yol açar. Tam tahıllı yiyecekler, yeşil sebzeler ve sert kabuklu yemişler gibi bol B vitamini içeren gıdaları bol bol tüketin.

No comments:

Post a Comment