Thursday, July 31, 2014

Evde Detoks İçecekleri

Meyve ve sebze yemeyenler yada bazıları için kokularından veya tatlarından dolayı yiyemeyenler için piyasada birçok sebze ve meyve karışımlı bir çok vitamin ve mineral içeren doğal ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler bir yandan vücudunuz için gerekli ürünleri almanızı sağlarken bir yandan da hem vücut direncini artırıp hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirmektedir. Detoks içecekleri olarak adlandırılan bu içeceklerin evinizde en kolay olarak hazırlayabilecekleriniz bir kaç tarifini sizler için hazırladık.

1-) Havuç Suyu Detoksu: 5 büyük boy havucu baş ve kuyruk kısmını kesip atın. Kabukları ile birlikte katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Havuç, bağırsakların duvar mukozasını koruyucu ve geliştirici özelliğe sahiptir. Ayrıca içeriğindeki likopen kansere karşı koruyucudur.

2-) Elma ve Armut Detoksu: 2 adet elma 2 adet armutu iyice yıkayın, kabuklarını soymayın. Katı meyve sıkacağına atarak suyunu çıkarın. Lif zengini bu iki meyve bağırsak faaliyetlerini harekete geçirici özelliktedir.

3-) Bağırsak Detoksu: 4 adet havuç, 1 adet elma ve 1 limon. Havucun baş ve sap bölgesini kesin. İyice yıkayın. Elmayı kabuğu ile birlikte kullanın, çekirdeklerini çıkarın. 1 adet limonun kabuğunu soyun. Tüm meyve ve sebzeleri birlikte katı meyve sıkacağına atın ve suyunu çıkarın. Bağırsakları temizlemek ve vücudu arındırmak için ideal olan bu karışımı taze olarak tüketin.




No comments:

Post a Comment