Tuesday, July 29, 2014

Her eve lazım bitkiler -3

Kurdela Çiçeği:Üst kısım, kök, yumru ... bitkinin tümü havayı arındırır. Hem de çok etkili bir şekilde ! Kurdela çiçeği birçok hava kirletici maddeyi emer ; buna saatte 3 ilâ 10 µg arası formadehit ve 24 saat içinde neredeyse tüm karbonmonoksit miktarı dahil. Her türlü yetiştirme şartına da yatkındır. 

· Işık : Orta-az

· Isı : 8 ila 30 derece arası 

· Benzen : Süper etkili

· Formaldehit : Çok etkili

· Karbonmonoksit : Süper etkili

· Toluen : Süper etkili

· Ksilen : Çok etkili


Areka Palmiyesi:Bu palmiye havayı toluenden (satte 10 ilâ 20 µg) ve ksilenden (satte 12 ilâ 1 8 µg) arındırma konusunda en başta gelen bitkilerden biridir. Bununla birlikte, yapraklarının hafifliğinin yarattığı sakinleştirici etki de göz ardı edilemez.

Ona uygun koşulları sağlarsanız, yani tüm sene boyunca 22°C bir ısı ve yapraklarına düzenli bir şekilde su püskürtürseniz, 1,50 ile 2,50 m boyunda bir bitki elde edersiniz.

· Işık : Orta 

· Isı : 15 ila 25 derece arası 

· Benzen : Etkili

· Formaldehit : Etkili

· Toluen : Süper etkili

· Ksilen : Süper etkili

Kasımpatı :Evinizin içinde çiçekli bir saksı krizantem (kasımpatı) (veya sonbahar papatyası), neden olmasın ? Özellikle de bu bitki formaldehiti, benzeni ve amonyağı havadan çok hızlı bir şekilde arındırıyorsa. Krizantem serin gecelerden hoşlanır, 5 ile 10 °C arası. Akşamları onu dışarı çıkarın, fakat dondan da korumayı ihmal etmeyin ( don çiçeklerini öldürür ). Sezon sonunda bitkiyi yeniden bahçeye dikin.

· Işık : Bol 

· Isı : 14 ila 18 derece arası 

· Amonyak : Çok etkili

· Benzen : Süper etkili 

· Formaldehit : Süper etkili



No comments:

Post a Comment