Monday, July 14, 2014

İnsanoğlunun Yapabilecekierinin Sınırı Aslında VAR'mış!

Her ne kadar insan vücudunun yapabilecekleri sınırsız densede aslında belirli bir noktaya kadar vücut aktiviteleri olarak sınırlıdır. Guinness’te sürekli birbirinin rekorlarını kıran veya kendi rekorlarını yenileyen artıran insanları sürekli görüyoruz fakat bahsettiğimiz durumun bununla pek bir ilgisi yok. Bu tarz rekor denemelerinde kişiler en son sınırlarına gelene kadar o rekorları yenileyebilmekte ve 24 saatlerini çalışmayada adasalar belirli bir noktadan sonra ileriye gidememektedir.

Örneğin 100 metre koşucusu bayan atletler 1977 yılına kadar rekorlarını arttırabilmiş, bu tarihten sonrada yeni bir rekor kıramamışlardır. Erkekler için üst sınırı ise Usain Bolt'un son rekorundan 0.1 saniye kısa olarak hesaplayan Denny'e göre insan için 100 metreyi koşma süresi minimum 9.48 saniye. Bu da yaklaşık 38 kilometre/saat hıza tekabül ediyor. 

Rekor kırmak veya kendi sınırlarınızı zorlamak için uğraştığınız bir alanda eğer sürekli kendinizi geçebiliyorsanız bbu gelişim gösterdiğiniz ve daha üst sınırınıza ulaşmadığınız anlamına geliyor. Yani insandan hayvana her vücut yapısının her konuda bir üst sınırı vardır ve o noktadan sonrası ne kadar zorlanırsa zorlansın gerçekten imkansızdır.

No comments:

Post a Comment