Thursday, July 31, 2014

Odanızı Temizleyen Bitkiler -4

Ficus alii: Kimyasalların uzaklaştırılmasında çok etkili olan Ficus Alii özellikle de formaldehit üzerinde 1 numaradır. Suntadan (sıkıştırılmış ahşap) yapılan eşyalarla döşenmiş bir mutfakta etkilidir. Hem hafif gölgeden hem de canlı bir ışıktan hoşlanır, fakat üzerine doğrudan gelen güneş ışığından zarar görür.

· Işık : Orta-az

· Isı : 15 ila 25 derece arası

· Benzen : Etkili

· Formaldehit : Çok etkili

· Toluen : Etkili

· Trikloretilen : Etkili

· Ksilen : Etkili 

Benjamin Kauçuğu:Evlerimizde en yaygın bulunan bitkidir. Bazı yesil bitkilerin gerisinde kalsa da, göz ardı edilemez miktarlarda amonyak, formaldehit ve ksilen emer. Bu bitkiyi herhangi bir aydınlık odaya koyabilirsiniz. 

· Işık : Bol 

· Isı : 15 ila 25 derece arası 

· Amonyak : Etkili 

· Formaldehit : Çok etkili

· Ksilen : Çok etkili

Kauçuk Ağacı:Kauçuk ağacı özellikle formaldehiti emme konusunda etkilidir. Doğrudan güneş ışığı gelmediği sürece, her mekan hoşuna gider. Büyüdükçe hacim kazanan bu bitki için geniş bir yer ayarlamanız gerekir. Mesela, evin girişindeki bir hol, geniş bir salon...

· Işık : Orta-az

· Isı : 15 ila 25 derece arası 

· Formaldehit : Çok etkili

Ling Zhi Mantarı yada diğer adı ile Kırmızı Reichi/ Ölümsüzlük mantarı: Hem kimsayal kokuları ve zararlarını evinizden uzaklaştırır hem de her derde deva olarak geçer ve Çinde birçok tedavide kullanılır. Bağışıklılık sistemini güçlendirir, analjezik ve anti-enflamatuvar etkileri vardır. Ayrıca radyasyona karşı da etkili olduğu söylenir. Bu yüzden, ıhlamur rengi kısa bir gövdenin üzerinde, mantar kısmı maun ağacı renginde hoş bir şapkaya benzeyen sekliyle orijinal bir ev bitkisidir. Az ışık gören, hafif karanlık mekanlar onun için idealdir. Güneşten uzak tutun, bitkinin gövdesini ve mantarın kendisini her hafta püskürterek sulayın.

· Işık : Az

· Isı : 18 ila 25 derece arası 

· Elektromanyetik dalga : Süper etkili



No comments:

Post a Comment