Monday, July 28, 2014

Dünyadan Garip Düğün Adetleri - 2

Hindistan
Hindistan’da insanlar, bir hayalet tarafından kışkırtılan kaplanın kendilerine saldırmasını önlemek için keçilerle evleniyorlar. Ayrıca diş ile doğan bebeklerin lanetli olduğuna ve kötü şans getireceğine inanıyorlar. Doğan çocuğun bu kötü lanetten kurtulmasının tek yolu da bir hayvanla evlendirilmesi (genellikle keçi ya da köpek).

Ukrayna
Boşanma ihtimalinin daha düğünde işlenildiği bir evlilik düşünebilirmisiniz? Ukrayna’da çiftin ileride boşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurularak, çiftin arasını yapan arkadaşlarının bir kuklası yapılıyor ve evlilik seramonisinden sonra bu kukla ateşe verilerek, çiftin arasını yapan arkadaştan intikam alınıyor.

Kuzey Boreno
Kuzey Boreno’da yaşayan Tidong Halkı evlendikten sonra yeni evli çiftin 3 gün ve 3 gece boyunca tuvaleti kullanması yasak! Üstelik bundan emin olmak için aileleri tuvaletlerin önünde sırayla nöbet tutuyorlar! Böylece, çiftin birlikte mutlu ve uzun bir hayat süreceğine ve bir sürü çocukları olacağına inanıyorlar.

Güney Afrika
İşte bu gerçekten birçok ailenin kendi bünyesine katmak isteyebileceği bir gelenek; düşmanlık! Düğün sırasında, gelin ve damat tarafları birbirlerine hakaret yağdırırlar ve her bir hakaret bir öncekinden daha kırıcı olmalı. Bu şekilde en baştan birbirlerinden içten içe değil alenen nefret etmeleri sağlanabiliyormuş.

No comments:

Post a Comment