Thursday, July 17, 2014

Nerde o eski oyuncaklar??

Oyuncakların kısıtlı ve genelde ahşaptan yapıldığı yıllarda çocuklar kendilerine tahtadan kaykaylar bile yapabiliyordu. Arabalar, kamyonlar, oyuncak evler, oyuncak arabaları süreceğiniz yollar, uçaklar ve hatta bebekler bile ahşaptı o zamanlar. Bugünlerdeki gibi her taraf oyuncakçılar ve televizyonda artık sayısı belli olmayan ve çocuklarımızın hayran olduğu çizgi film karakterlerinin birebir maketlerini veya oyuncaklarını görmek ise hayaldi. 

Çocuklar buldukları herşeyi ya üzerine kendi hayal dünyaları doğrultusunda yaptıkları çizimlerle yada sonradan eklenmiş parçalarla süsleyerek oyuncak haline dönüştürürlerdi.

Erkekler genelde babalarının takım sandıklarından yürüttükleri parçalarla değişik şeyler yaratmaya çalışırken tekerleri bile ajşaptan olan ve taş devri çizgi filmindekilere benzeyen arabalarla oynarlardı. Kızlar ise ya annelerinin onlara ördüğü bez bebeklerle yada içi evdeki artan yünlerle doldurulmuş ve yarım yamalak bir suratı olan bebeklerle zaman geçirmeye çalışırlardı.

Şu an geldiğimiz durumda ise çocuklarımız büyük oyuncak marketlerinde çizgi filmlerde gördükleri her karakteri ve onun yan ürünü oyuncakları rahatlıkla bulabiliyor ve çocuklarımızın odaları oyuncak yığınlarından geçilmiyor. Sanırım biraz erken doğmuşuz!

No comments:

Post a Comment