Friday, July 25, 2014

Instagram'da mı Reklam Almaya Başlıyor?

Son dönemlerde internet üzerinde dolaşan “İnstagram reklam almaya hazırlanıyor “ adlı başlıklar Instagram tarafından yalanlansada geçtiğimiz günlerde bütün kullanıcıların ekranlarında aynı anda beliren bir reklam banner’ı kullanıcıları başka şekilde düşünmeye itiyor. 

Milyonlarca kullanıcısı olan ünlü uygulamada geçtiğimiz hafta içerisinde birden beliren banner üzerine tıklanması ile boş bir sayfaya yönlendirme yapıyordu. Daha sonradan ise üzerine tıklansa dahi hiçbir değişiklik görülmeyen bu banner önceleri bir hacker saldırısı olarak nitelendirilsede sonradan herhangi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcılar ise birdenbire ekranlarında ve hesaplarında görülen bu banner’ın instagramın reklam çalışmaları olduğuna ve deneme amaçlı kısa bir süreliğine koyulup geri çekildiğine inanıyor. 

Tabiki instagramın gündemde tutulmasına ilişkin kendi yazılımcıları tarafından yapılan bir dikkat çekme ve reklam kampanyası olarakta görülen bu banner olayının arka yüzü ise çok yakında kendini gösterecek. Son bir kaç ayda kullanıcı kaybetmeye başlayan Instagram ise bu konuda sessiz kalmaya ve biz açıklamamızı yaptık şeklinde kendisini savunmaya devam ediyor.

No comments:

Post a Comment