Thursday, July 17, 2014

Yüksek Sesle Müzik Dinlemeye Ceza

Yüksek sesle müzik dinlemenin nasıl bir cezası olabilir veya bu duruma nasıl bir yaptırım uygulanabilir diye merak ediyorsunuzdur. Hollanda’da başlatılan uygulama ile trafikte veya kendi evinizde bile yüksek sesle müzik dinlemeye para cezası getirilmiş. Yalnız uygulama müziğin sesini duyan polislerin gelip size arabanızda veya evinizde ceza kesmesinden biraz farklı.

Arabanızla ana yollarda istediğiniz şekilde müzik dinleyebiliyorken tabelalarla işaretlenmiş ve yaşlı veya hastaların yoğunlukta olduğu semtler ile belediyeye başvurarak mahallelerinin sessizlik uygulamasına geçmesini talep etmiş semtlerde yüksek sesle arabanızda veya evinizde müzik dinlediğinizde ilgili birimler tarafından önce uyarılıyor ve devamında para cezasına çarptırılıyorsunuz.

Dolayısı ile bir semte taşınırken orasının sessiz semt olarak atanmış olduunu bilerek ve isteyerek kabul etmiş oluyorsunuz ve orada yaşarken bu kurala uymamanız ise öncesinde uyarı ve devamında para cezası olarak size geri dönüyor. Para cezasına bile kulak asmayıp yüksek sesle müzik dinlemeniz halinde ise semtten uzaklaştırmaya kadar birçok ceza alabiliyorsunuz. 

Tabiki bu uygulamada bahsedilen yüksek sesle müzikten kastımız ise biizm tabirimizle gerçekten bangır bangır olanlardan!

No comments:

Post a Comment