Monday, July 28, 2014

Dünyadan Garip Düğün Adetleri - 1

Moritanya
Kuzeybatı Afrika’da yer alan Moritanya’da gelinlerin kilolu olanları makbuldür. Nedenmi, çünkü bir erkek ne kadar kilolu bir kadınla evlenirse o kadar güçlü,zengin ve itibarlı olduğunun kanıtı. Karın yağları, vücuttaki çatlaklar ve fazlasıyla büyük baldırlar bir erkeğin karısını tatmin edecek kadar zengin olduğunun göstergesi.Hatta düğün öncesinde gelin adayları Leblouh isimi 5-15 yaşları arasındaki kızlar şişmanlama çiftliklerine gönderiliyorlar ve milyonlarca kalori almaları için zorlanıyorlar ki en kısa sürede kilo alabilsinler. Bu, onları evliliğe uygun olmaları için hazırlanmalarını sağlıyor. Tabiki sürekli yemek yenen bir cennet getirmeyin aklınıza çünkü yemeyenler cezalandırılıp dövülüyor.

İskoçya
Düğününüzün hayatınızın en pis günü olacağını düşünebilirmisiniz?İskoçya’da, düğün için ne kadar çok özenilmişse, gelin o kadar pisletiliyor. Düğünden önce, gelinin üstüne kesilmiş süt, ölü balık, bozulmuş yemek, katran ve tüyler dökülüyor ve daha sonra gelin, gece içmeye çıkarılıyor. Buna, ''gelini karartmak'' deniliyor. Bunu yapmalarının sebebi ise, gelini evliliği boyunca başına gelebilecek utançlar ve problemlere karşı hazırlamak.

Çin
Düğünlerde veya kına gecelerinde en çok ağlayanları biz Türkler zannetmeyin. Çin’de bütün kadınlar adet olarak haftalarca ağlıyor.. Geleneklere göre gelin, düğünden bir ay önce ağlamaya başlamalı. Bu bir ay boyunca gelinin annesi, anneannesi, babannesi, halası ve kardeşleri de bu ağlama festivaline katılıyorlar. Bu size yeterince çılgınca gelmediyse, gelin düğün gününde bir de ağlamalı evlilik şarkısı söylemeli. Bunu ne kadar güzel görünerek söylediği de önem teşkil ediyor. 

Marquesas Adaları
Marquesas Adaları’nda gelin ile damadın, düğün resepsiyonundan sonra arkadaşlarının ve ailelerinin üzerine basarak yürüme geleneği var ve gerçekten de herkes yere yatıp, bir ''insan halısı'' oluşturuyorlar ve yeni evli çift, bu ''insan halısı'' nın üzerinden geçerek, kapıya ulaştıktan sonra balayı için yolcu ediliyor.

No comments:

Post a Comment