Wednesday, July 16, 2014

Kahve Lekesi Nasıl Çıkartılır?

Kahve lekesi en zor çıkan lekelerden biridir ve her deterjan veya kimyasal temizlik ürünü üreten firmanın reklamlarında kullandığı ve baz aldığı salça vb gibi zor lekelerin en başında yer alır. Kahve lekesi kıyafet,halı ve koltuk gibi birçok yerde oluştuğunda hemen müdahele edilmezse sonradan çıkarılması çok zor ve kalıcı olabilir. İşte kahve lekesini çıkartmak için bir kaç yöntem;

· Kahve lekesini çıkartmak için öncelikle temiz bir bez ve beyaz bir kağıt havlu yardımıyla lekeye bastırarak bütün sıvı kağıt havlu veya beze artık gelmeyinceye kadar emdirilir.
· Bir bardak ılık suyla biraz deterjanı karıştırılır. Yaklaşık olarak 1 dakika bu şekilde bekletilir ve sonra sıvı bir bezle veya kâğıt havluyla emdirilir.
· Daha sonra mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıyı duruladıktan sonra kalan nemi kuru ve temiz bir beyaz bez veya kağıt havlu yardımıyla tamponlayarak alın.
· Eğer kahve lekesi yukarıdaki işlemlerden sonra halıdan veya koltuktan çıkmazsa, su bardağına yaklaşık beşte iki oranında sirke koyun ve bardağın kalan kısmını suyla doldurun.
· Hazırladığınız sıvıyı, emdirdiğiniz temiz ve beyaz bir kağıt havlu veya bez parçasıyla tamponlayarak halıya uygulayın.
· Daha sonra mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıyı duruladıktan sonra kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz bez veya kağıt havlu yardımıyla tamponlayarak alın.
· Kuruduktan sonra kahve lekesi çıkmamışsa Dry Center Halı Yıkama Servisi'nden destek alabilirsiniz.





No comments:

Post a Comment