Wednesday, July 16, 2014

Çamaşır Yıkama Salonları

Yurtdışında çok yaygın olan ve özellikle Kuzey Amerika ve Avrupanın bazı kesimlerinde bolca bulunan ÇamaşırMat yani çamaşır yıkama salonları beklenmeyecek derecede rağbet görüyor. Tabiki oralarda da çoğu kişinin evinde kendi çamaşır makinesi olsada evlerindeki büyük parça eşyaları yıkamayanlar, öğrenciler veya bekar yaşayanlar için ideal olan bu salonlardaki makinalar hem sanayi boyutunda hem de 1-2 dolarlık jetonlarla çalışıyor. 

Amerikan filmlerindeki çamaşırhanede tanışma sahnelerini mutlaka görmüşsünüzdür ve merak etmişsinizdir acaba oralarda evlerde çamaşır makinası yokmu diye! Dediğimiz gibi büyük sanayi tipi olan bu makinalar gerçekten inanılmaz derecede temiz bir yıkama imkanı sunuyor ve altında yer alan kurutma manineleri ile de çamaşırınızı yıkadıktan sonra hemen kurutabiliyorsunuz dolayısı ile birde çamaşırı yıkadıktan sonra o hali ile eve kadar geri götürüp asıp kurutma derdiniz kalmıyor. 

Evinde çamaşır makinası olanların bile tercih ettiği bu sistemdeki makinalar jeton veya kredi kartı ile de çalışabiliyor. Eğer öğrenci iseniz, beyaz eşya alma durumunuz yoksa veya çok çamaşır yıkayan birisi değilseniz ve ayda 1 kere makina çalıştırıyorsanız bu sistem tam size göre, tabiki Türkiye’ye gelirse.

No comments:

Post a Comment