Friday, July 25, 2014

Wireless ve Zararları

Farkında olmasakta evimizde günlük hayatımızda kullandığımız birçok şey hem çocuklarımız hem de bizler için fazlası ile zararlı olabiliyor. Yapılan araştırmalar kablosuz internetin 1,5-2 yaşındaki küçük çocukları ve özellikle hamileleri etkilediğini kanıtlamış durumda. Ayrıca radyo, televizyon, telsiz verici istasyonları, uydu iletişim sistemleri ,baz istasyonları, yüksek gerilim hatları ,bilgisayarlar ,modem, ve GSM cihazları günlük hayatta sık karşılaştığımız elektromanyetik dalga yayan aletler.

Ülkemizde de bu konuda çalışmalar devam etmekte. Suadiye Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Uzman Dr. Murat Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya göre "Yapılan araştırmalarda yüksek gerilim hatlarına yakınlık arttıkça çocuklarda lösemi sıklığında artış olduğu görülmüştür.Bu çalışmalar günlük hayatta kullandığımız televizyon, bilgisayar ve cep telefonları başta olmak üzere birçok elektronik aletin yaydığı radyasyonun boğazda kuruluk, gözlerde ağrı ve görme bozukluğu, baş ağrısı, alerji, uykusuzluk, seslere karşı hassasiyet, işitme zorluğu ve yorgunluk haline yol açabildiğini göstermektedir." diye belirtiyor.. 

İnternetin gücü ilerleyen çağlarda da çocukların gelişimini yavaşlatırken aynı zamanda onları asosyal bir kişiliğe çevirebilecek güçte.

No comments:

Post a Comment