Wednesday, July 23, 2014

TV alırken nelere dikkat edilmeli?

· Büyük markaların hem çok çok kaliteli ve hem de çok sorunlu ve normalde piyasadan çekilmiş tvleri vardır.Bu yüzden sadece marka adına bakarak TV almayınız.

· Elektronik mağazalarının raflarında görülen yüksek kaliteli renk ve görüntüler gerçeği yansıtmaz. Çünkü bu tarz mağazalarda genellikle özel çekimle elde edilen HD kaliteli videolar oynatılmaktadır. 

· Büyük bir mağazada bulunan tv nin ekran büyüklüğü bize tv nin evdeki duruşundan daha küçük gelecektir.Mağazada bize çok büyük gelmeyen gelen 60″ bir tv evde devasa büyüklükte gelecektir.

· Büyük ekran bir tv almak için en az 30 metrekare salon olması gerektiği düşüncesi kesinlikle yanlıştır. Yeni nesil bir full hd 152 ekran ( 60″) televizyonu 2.4 metre mesafeden rahatlıkla net olarak izleyebiliriz.

· En az radyasyon yayan TV’ler yeni nesil neoplazmalardır ve aynı zamanda tepkime süresinde Neo plazmalar çok başarılıdır. Tepkime aralığı bu türde neredeyse sıfırdır. ( 0,0001 gibi)

· Yeni nesil bir led tv yi eski tüplü televizyon gibi üzerine cam temizleme spreyi sıkarak nemli bezle silerek temizlemeyiniz. Televizyonu çöpe atmak zorunda kalırsınız. Bu şekilde yeni aldığı televizyonunu çöpe atan pek çok kişi bulunmaktadır.

· Lcd tv lerde floresan lamba ile aydınlatma tekniği nedeniyle tam siyah renk elde edilemez, siyah beyaz arası tonlar gerçekçi olarak gösterilemez. Bu nedenle artık lcd tvleri tercih etmemek gerekir.

· LED TV – Plazma TV Kararı: Biraz zevke ve kullanıldığı yere değişen bir karar. Plazma TV ön plandaki avantajları hızlı tepkime, gerçek canlılık dezavantajları yüksek elektrik tüketimi, daha fazla ısınma, eski tiplerinde ortam ışık yansıması ve seste bozulma (titreme, karıncalanma ve logo gibi sabit görüntülerde sıkıntılar yeni plazma teknolojisi ile aşılmaya çalışılsa da tam aşılamadı gibi) Dolayısıyla plazmalar daha çok günlük izlenecek televizyon yerine belgesel ve film izleme televizyonu olarak salonda yerini alırken. Özellikle yeni sistem LED TVler ile günlük kullanım oturma odası televizyonu olarak düşünülebilir.



No comments:

Post a Comment