Tuesday, July 15, 2014

İftar'da Yemek Yerken Dikkat!

Ramazanda iftar zamanı hastane ve sağlık kurumlarının acillerine giden hasta sayılarının yılın diğer aylarına oranla 5’e katlandığını biliyormuydunuz? Her yıl Ramazan ayı öncesi yapılan reklam kampanyaları ve uyarılarla oruç tutanların iftarda midelerine aşırı yüklenmemeleri gerektiği ve üst üste çok miktarda yemenin birçok rahatsızlığa ve hatta hastanelik durumlara yol açabileceği şeklinde uyarılarda bulunulmaktadır.

İftar topunu veya ezanını duyduktan sonra kıtlıktan çıkmış gibi yemeğe saldırmak hem orucun yapısına aykırı hem de sağlığınız için aşırı zararlıdır. Bütün gün dinlenme pozisyonunda olan mideye üst üste göndereceğiniz farklı yemekler, içecekler, tatlılar ve devamında atıştırmalıklar midenizin bir süreliğine iflas etmesine ve hatta ileride kalıcı mide rahatsızlıklarına yol açabiliyor. 

Yapılması gereken ise herşeyden azar azar ve ağzınızda uzun süre çiğnedikten sonra yemek ve farklı bir çok yemeği üst üste yememek. Yemeğin üstüne hemen tatlı yemek ve birsürü içecek almakta bu tip durumları tetikleyebileceğinden ara vererek yemek ve midenizin yediklerinizi azda olsa hazmetmesini beklemek gerekiyor. Aman dikkat!

No comments:

Post a Comment