Tuesday, July 22, 2014

Japon Adetleri

İşte Japnların en çok dikkat çeken adetlerinden sizler için seçtiklerimiz,

Tokalaşma, sarılma, öpüşme yoktur. Hafifçe eğilerek selam verilir. El teması yoktur. Bir çocuğun bile başını severseniz size çok kızar, bu onu aşağılamak demektir.

Kışın bizdeki gibi evlerde bütün odalar ısıtılmaz, evler küçük olduğu ve fazla pahalı olmadığı halde bunu israf sayarlar, yalnız oturdukları odayı ısıtırlar.

Japonya' da kimse kimseye karışmaz, isterseniz en olmadık bir kıyafeti giyin ve ortada dolaşın. Yalnızca çaktırmadan bir kere bakarlar ve kafalarını çevirirler.

Japonya'da eve ayakkabı ile kesinlikle girilmez, zaten kapıdan girince önünüzde aynı bizim camilerde görülen manzaralar gibi bir terlik ve ayakkabı yığını ile karşılaşırsınız.

Karı koca arasındaki en büyük kavga belki kapıyı biraz kuvvetli kapatmak seklinde olur. Sözle kavga yoktur. Toplum hayatında sözden ziyade, bakışlarla kızgınlık anlatılır.

Japonlar için saygı herşeydir, evde, işte, toplumda herkes birbirine ve ülkesine son derece saygılıdır. Elbiselerinden kopan bir ip parçasını bile yere atmazlar, başkalarının hakları kendi haklarından önce gelir. Bu yüzden diğer milletlerin aksine birbirlerinin kuyusunu kazmak gibi adetleride kesinlikle yoktur.

No comments:

Post a Comment