Thursday, July 10, 2014

2050'de Dünya Nüfusu!

Dünya nüfusu günden güne hızla artmaya devam ediyor. Bir yandan uzun yıllar boyunca çaresi bulunamamış hastalıklara alternatif tedaviler veya hastalığın gidişatını yavaşlatan ilaçlar üretilirken bir yandanda son 50 yıla oranla nerede ise her ülkede artan çocuk yapma sayısı dünya nüfusunun hızla artmasının başlıca sebeplerinden. 

Çin 1.350.000 lik nüfusu ile dünya nüfus sıralamasında birinci sırayı alırken Hindistan’da 1.250.000 lik nüfusu ile onlara yetişmeye çalışıyor. Bu iki ülkenin nüfusu nerede ise dünyadaki toplam nüfusun %40’ından fazlasını kapsıyor. Türkiye nüfusu ise halen 75 milyar civarında. 

Yapılan istatistiklere göre 2050 yılına kadar Çin ve Hindistan ‘daki toplam nüfus dünya nüfusunun %50 sini rahatlıkla geçecek. Bu rakamlar aynı zamanda neden çinli ve hintlilerin sadece kendi ülkelerinde değil diğer dünya ülkelerinde de yoğun bir nüfusa sahip olduklarını kanıtlıyor. Amerika ve Kanada’da yoğun olarak bulunan Hintliler ve Çinliler oralarda çoktan kendi toplumlarını, bölgelerini, sokaklarını, caddelerini ve iş alanlarını oluşturmuş durumda. Tabiki bu iki ülkedeki hızlı artış şimdiden dünyanın geri kalanını fazlası ile korkutuyor.

No comments:

Post a Comment