Yılın her mevsiminde her türlü balığı bulabilmemize ragmen bazı balıklar bazı aylarda daha lezzetli ve daha yağsızdır. Restoranlarda genelde balık çeşitleri sabit olsada eğer evinizde kendinize balık ziyafeti çekmek istiyorsanız işte balık pazarında hangi aylarda hangi balıkları tercih edeceğinizi kolaylaştıran bir tablo:
OCAK: Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit, çinekop, kofana, minakop
ŞUBAT: Kalkan, Lüfer, Tekir , Uskumru, Palamut, Gümüş balığı, Kefal
MART: Kalkan, Kefal ve Levrek için en iyi zamandır.
NİSAN: Levrek, kılıç, kırlangıç bu mevsimde boldur.
MAYIS: Barbunya, tekir, ıstakoz, levrek, dil balığı, kılıç, kırlangıç, pavurya, karides, iskorpit için en iyi zamandır
HAZİRAN: Levrek, Çupra ve Karagöz
TEMMUZ: Temmuz ayı Sardalya mevsimidir, ayrıca Tekir ve barbunya
AĞUSTOS: Palamut, Sardalya, kılıç, mercan, sinarit, ıstakoz ve pavurya için en güzel mevsimdir.
EYLÜL: Kolyoz, izmarit Eylülde sardalya, kılıç, lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç bolca çıkar.
EKİM: Ekim ayında her çeşit balık genelde taze ve lezzetli olur.
KASIM: Pisi, torik bu ayın gözdesidir.
ARALIK: Hamsi, tekir, uskumru, lüfer, palamut, torik
No comments:
Post a Comment