Yoğurt her sebzeye çok güzel yakışıyor. Kabak, patlıcan ve havuca daha bir başka tat veriyor. Salatalardada özellikle mayonezle yoğut karıştırıldığında muhteşem ikiliyi elde etmiş oluyoruz. Salata tarifine gelecek olursak;
Malzemeler;
1. 2 adet kabak
2. 2 adet havuç
3. 1,5 su bardağı yoğurt
4. 3 diş sarımsak
5. Ceviz
6. Zeytinyağı
7. Toz biber
8. 3-4 dal maydanoz
Yapılışı;
İlk önce kabaklarımızı ve havuçlarımızı iyice yıkayıp sularını süzdürüyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup rendeliyoruz. Ayrı ayrı rendelemenizde fayda var çünkü ayrı bir şekilde tavalarda yağda çevireceğim. Çünkü kabak ve havuçların pişme süresi farklı. Malzemelerimizi rendeledikten sonra ilk önce havuçları hafiften çevirip bir kenara alıp sonra kabakları çevirip havucun üzerine ekliyoruz. Kabaklarınızı ve havuçlarınızı çiğdende kullanabilirsiniz ancak ben çiğ tadını çok sevmediğim için bu şekilde yaptım. Çok fazla yağda çevirmeyiniz çünkü bu seferde tam kızarıyorlar ve tadıda değişiyor. Başka biryerde de sarımsaklarımızı iyice ezip yoğurtla karıştırıyoruz. Karışımımızı kabak ve havuçlarımızın üzerine döküyoruz. Ardından salatamızın üzerine önceden zeytinyağında kavurduğumuz toz biberlerimizi gezdiriyoruz. Yine üzerine ceviz ve maydanoz ile süsleyip salatamızı hazırlamış oluyoruz. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment