Hepimiz çocukluğumuzda yoğurtlu hamur yemişizdir kahvaltılarda. Hiç uyanmak istemediğimiz erken sabahlarda bile yoğurtlu hamurun kokusunu duymak annemizin bize daha kalk artık hadi demesini beklemeden kendi kendimize kalkmamıza sebep olurdu. Özellikle sıcakken 100 tane gene yerim diye düşündüğünüz yoğurtlu hamuru sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Özellikle kahvaltılarda farklı aromalardaki reçellerle veya üzerine krem peynir sürülmesiyle daha da vazgeçilmez olan bu tadın tarifine geçelim.
Malzemeler :
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt (sulu kısmından)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Bütün malzemeleri herzaman hamur yaptığımız şekilde karıştırıp, yumuşak bir hamur yapalım. Hamuru iyice yoğurduktan sonra, 4-5 dakika dinlendirmemiz gerek. Üzerine yapışmaması için hafifçe un serptiğimiz tezgahımızın üzerinde oklava veya merdana yardımıyla hamurumuzu açalım. Hamurlarımız açıldıktan sonra evde kalıplarımız varsa onları kullanabilir veya çay bardakları ile hamurlarımızı kesebiliriz. Daha sonra kesip hazırladığımız hamurları daha önceden kızgın kıvama getirdiğimiz yağımızda her iki tarafınıda çevirerek yanmayacak kadar kızartalım ve yağını emmesi için pişenleri üzerine kalın peçete kaplı bir kaba alalım. Yoğurtlu hamurumuz hazır. Tekrar hatırlatalım çocuklarınızı kahvaltı sofralarına bağlamanın en güzel yollarından biridir yoğurtlu hamur. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment